
A-vitaminer; får vi fra grønnsaker, frukt og bær. A-vitamin er bra for synet, vekst og beindannelse, hud og slimhinner, hormondannelse, hindrer infeksjoner og kreft.
B-vitaminer; får vi fra egg, ost, melk og fisk. B-vitamin er viktig i prosessen der mat omdannes til energi.
C-vitaminer; får vi fra frukt og grønnsaker, paprika, appelsin. C-vitamin sammen med E-vitamin bidrar til å nøytralisere angrep mot kroppen som kan skada celler, proteiner og arvestoff.
D-vitaminer; får vi fra fet fisk, smør og margarin og noen melketyper beriket med vitamin D. D-vitamin er viktig for å opprettholde god helse og forebygge en rekke sykdommer.
E-vitaminer; får vi fra hvetekimolje, margarin, egg, smør, og fisk. E-vitamin stimulerer imunforsvaret.
K-vitaminer; får vi fra grønne planter som salat, brokkoli og spinat. Andre kilder er meieriprodukter, kornprodukter, kjøtt, frukt og sjokolade.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar